Szívritmuszavar - aritmia

Szinuszos hipertónia, Tachycardia oka és tünete

Tartalom

  magas vérnyomás és repülőgép magas vérnyomás és ödéma kezelése

  A „sick sinus”-szindróma a szinuszcsomó működési zavara; gyakran sinus bradycardia, Lásd: ebm gyakran pedig tachycardia képében jelenik meg.

  A beteg igen érzékeny minden olyan gyógyszerre, mely lassítja a szinuszcsomó működését, vagy gátolja az ingerületvezetést:digoxin, béta-blokkolók, a legtöbb antiarrythmiás szer, a dementiában használatos kolinerg szerek. Állítsuk le az adásukat, hacsak nem tudjuk pacemakerrel biztosítani a beteg megfelelő cardialis állapotot.

  • A szívritmuszavarok (arrhythmiák) típusai
  • Terápia szívritmuszavarra: a kardioverzió
  • Molnár Dóra, kardiológus szakorvos Bizonyos ritmuszavarok esetén szükség lehet a szívritmus gyógyszeres vagy eszközös helyreállítására - ezt nevezzük kardioverziónak.
  • Nem minden tachycardia vagy bradycardia utal betegségre.
  • Tachycardia oka és tünete

  A carotis sinus hyperaesthesiája SA- vagy AV-blokkot okoz. Lásd syncope ebm AV vezetési zavarok AV-blokk.

  a legerősebb orvosság a magas vérnyomás ellen magas vérnyomású orrfolyásból

  A teljes AV-blokk lehet veleszületett; általában az ingerületvezető rendszer károsodása vagy degeneratiója okozza. Az AV-blokk leggyakoribb gyógyszeres oka a digitálisz-mérgezés.

  A szív pitvarai-kamrái és szelepei A kóros tachycardia számos különböző típusú lehet.

  Kezelés Nem mindig szükséges a hemodinamikai zavar súlyosságától függ. Kezeljük a kiváltó okot.

  1. Jelentése shunt A vér átáramlása egy fejlődési rendellenesség vagy sebészi beavatkozás következtében a kis és nagyvérkör között, a pitvarok, a kamrák vagy a nagyerek szintjén.
  2. Magnikum magas vérnyomás esetén

  Különböző eredetű bradycardiákban az elsőként választandó kezelés ismételten 0,5 mg atropin i. A gyógyszerelés módosítása: állítsuk le a digoxint, a szinuszos hipertónia szemcseppeket isa különböző antiarrythmiás szereket.

  Béta-blokkoló túladagolásban bétaagonistákat, kalciumcsatorna-blokkolók esetén pedig i. Pacemaker-kezelés:ideiglenes vagy tartós Lásd: ebm A pacemaker-kezelést gyakran súlyos bradycardiás rohamok indokolják.

  a hipotenzió hipertóniába való átmenete gátlók és béta-blokkolók magas vérnyomás esetén

  Ezek a rohamok szédüléssel vagy syncopéval járnak. N Engl J Med ;