Hipertónia Archívum - Dr. Barna István

Hipertónia világliga

Magas vérnyomás - \

A magasvérnyomás az egyik leggyakoribb rizikótényező, mely a legfőbb oka a szív-érrendszeri megbetegedéseknek és halálozásnak. A szívbetegségek a fejlett országokban vezetik a halálozási statisztikákat, és ennek hátterében részben a fel nem ismert, nem jól kezelt hypertonia áll. Egyes adatok szerint évente 10 millió ember hal meg világszerte a magasvérnyomás következtében!

hipertónia világliga milyen napszakban szedjen gyógyszert magas vérnyomás ellen

Sajnos nagy részük nem is tud arról, hogy magas a vérnyomása! Sokan nem tudnak róla, emiatt minden felnőtt embernek fontos lenne megismernie a vérnyomását. Ezt a célt szolgálja a Május a Vérnyomásmérés Hónapja kampány is, melynek célja olyan emberek vérnyomását megmérni, akiknek egy éven belül vagy még soha életében nem történt vérnyomásmérés.

hipertónia világliga legújabb generációs gyógyszerek magas vérnyomás kezelésére

Ilyen szűrővizsgálatra lesz hipertónia világliga lehetőség Ezen a ponton kell megemlékeznünk Kiss István professzor úrrólaki a Magyar Hypertonia Társaság korábbi elnöke volt, az említett kampányok legfőbb mozgatója, aki nagyon sokat tett a magyar hypertoniás betegekért — hosszú betegség után az elmúlt héten elhunyt. Mennyi a normális vérnyomás? Kórházunkban tavaly óta működik egy Hypertonia Ambulancia, ahol hypertonia szűréssel és gondozással foglalkozunk!

hipertónia világliga hogyan lehet gyógyítani a magas vérnyomást futással